Concrete samenwerking binnen Digi-transit

CargoLedger brengt kennis over blockchain en authenticaties in binnen Digi-Transit pilot project

CargoLedger uit Rotterdam werkt aan digitale transformatie van de supply chain en logistiek. Het uitgangspunt van CargoLedger is dat data delen betrouwbaar en makkelijker kan met nieuwe technologie en voordelen moet bieden voor alle betrokken partijen. CargoLedger werkt o.a. voor bouwbedrijven, havenbedrijven, expediteurs en gemeenten.

Als mede initiatiefnemer van Digi-Transit werkt CargoLedger samen met een aantal andere e-CMR providers aan interoperabiliteit. Een van de initiatieven binnen Digi-Transit is het delen van authenticaties tussen platformen. Wanneer er e-CMR’s van verschillende providers op een locatie worden afgewikkeld, dan delen de e-CMR providers hun authenticaties met elkaar wanneer hun opdrachtgevers daar toestemming voor geven. Dit maakt het makkelijker voor magazijnmedewerkers om hun identiteit op het ene platform ook te gebruiken om af te tekenen op een ander platform. Daardoor ontstaat straks niet de situatie dat er binnen de magazijnen allerlei verschillende teken processen ontstaan.

CargoLedger brengt haar blockchain en authenticatie kennis in het initiatief in. Het wordt mogelijk om op drie e-CMR platformen met dezelfde identiteiten af te tekenen. In de komende maanden wordt dit verder uitgewerkt met een aantal klanten.

CargoLedger ontwikkelt een gedistribueerd platform voor het delen van accurate en relevante informatie over alle stakeholders in de hele supply chain en logistiek. CargoLedger heeft daarin een aantal concepten ontwikkeld en getest die relevant zijn voor het implementeren van autorisatie, het delen van authenticaties en data binnen Digi-Transit. De kennis, ervaring en inzichten waar deze blockchain-technologie waarde toevoegt in de logistiek en supply chain is relevant voor het initiatief.

Door het delen van kennis binnen de open Digi-Transit samenwerking worden andere deelnemende e-CMR providers in staat gesteld om deze kennis toe te passen en te integreren binnen hun oplossingen.

Meer weten? Neem dan contact op met Hjalmar van der Schaaf (CargoLedger), Hans Togtema (Collect + Go) of Barry van Leuven (Pionira)

 

Facebook
Twitter
LinkedIn