Oldenburger gaat papierloos met CargoLedger.

Aalsmeer, 24 maart 2022 

Sinds begin januari werken de chauffeurs van Oldenburger Transport B.V. uit Aalsmeer hun ritten volledig af met de toepassingen van CargoLedger.

In de logistiek en transport wordt nog veel gewerkt met papieren documenten. Oldenburger Transport B.V. was al langer op zoek naar de beste oplossing om van papier af te komen. Vooral de papieren CMR was altijd veel gedoe. Sinds begin dit jaar maakt Oldenburger volledig gebruik van de software van CargoLedger. Het gebruikersgemak van de software wordt als het belangrijkste onderscheidend voordeel beschouwd. De chauffeur heeft nu een goed werkende toepassing op de mobiele telefoon waarmee ritten sneller en gemakkelijker afgewerkt en afgemeld worden. De e-CMR is een integraal onderdeel van het hele proces. Met de uitgebreide mogelijkheden van CargoLedger is Oldenburger Transport B.V. ook van plan om de app te gaan uitrollen onder charters. Een grote stap in het verder digitaliseren en efficiënter maken van de keten.

Binnen Oldenburger Transport hebben Pieter van Bergeijk en Gert Kok de leiding over het e-CMR-project. Van Bergeijk: “Wij zijn al een tijd op zoek naar een goed werkende e-CMR-oplossing. In het voorjaar van 2021 maakten wij kennis met CargoLedger en al snel werd duidelijk dat hun flexibele en meedenkende houding ons op nieuwe hoogtes zou kunnen brengen op het gebied van papierloos transport. Na een pilot met een aantal buitenlandchauffeurs in de herfst hakten we de knoop door: per 1 januari 2022 werd CargoLedger de leidende app voor chauffeurs om ritten mee af te werken.” Kok vult aan: “De app is zeer gebruiksvriendelijk voor onze chauffeurs, maar het grootste voordeel ervaren wij in het feit dat al de gegevens die de chauffeur invult direct in ons TMS-pakket en emballagesoftware lopen. Zo hebben we onder andere real-time inzicht in de emballagesaldo’s van onze klanten, waardoor we dichter op de bal kunnen zitten.”

Van der Schaaf is trots op het resultaat: “De positieve feedback op het gebruikersgemak van onze applicaties is waar we het voor doen!”

Facebook
Twitter
LinkedIn