Lancering Digi-Transit for e-CMR sharing

Brussel, 17 mei 2019

E-documents single window initiative | e-CMR Sharing

Geaccrediteerde e-CMR providers Collect + Go (NL), Pionira (BE), Logistiek Zonder Papier (NL), Dash/Doc (FR), Cargoledger (NL) en IoT bedrijven Sensolus (BE) en Intepia (EST) lanceren Digi-Transit, de open samenwerking voor het delen van de wettelijk verplichte data met de overheid en tussen e-CMR platformen onderling.

Met deze samenwerking geven de initiatiefnemers invulling aan twee wensen vanuit de markt:

  1. De deelnemende e-CMR-providers stellen op ritniveau hun platformen aan elkaar beschikbaar voor het verder afhandelen van transacties tussen ketenpartners. Wanneer een lading in de eerste etappe wordt afgehandeld via het ene platform en in de tweede etappe door het tweede platform, dan wordt hiervoor de e-CMR-overdracht ondersteunt. De gebruikers ervaren daarin een logische en gebruiksvriendelijke flow om de zending door te geven van de ene provider naar de andere.
  2. De wettelijke veplichte data delen met de overheid. Naast het uitwisselen van data tussen platformen is het delen van data ten behoeve van controle doeleinden van essentieel belang om grensoverschrijdende logistiek goed af te handelen. Binnen de e-CMR pilot Benelux is de wens geuit door de EU om een centrale database beschikbaar te stellen voor controleurs. De geaccediteerde e-CMR providers werken samen met alle belanghebbenden (o.a. afzenders, transporteurs en hun chauffeurs, ontvangers, controleurs) om de wettelijke verplichte data op een beveiligde manier te ontsluiten. Data beveiliging en hosting van deze data binnen de EU vormt hierin een van de fundamenten.

Naast deze ‘horizontale’ innovaties is er binnen Digi-Transit ook ruimte voor ‘verticale’ samenwerking. Marktpartijen met businessmodellen die het administratieve proces voor e-CMR versterken worden van harte uitgenodigd om lid te worden en deel te nemen aan dit onafhankelijke open innovatie netwerk Digi-Transit. Sensolus (BE) en Intepia (EST) hebben zich inmiddels voor deze vertical aangemeld.

Voordelen van dit lidmaatschap:

  • Toegang tot een ecosysteem van technologiebedrijven die gespecialiseerd zijn in grensoverschrijdende digitalisering binnen de logistiek
  • Deelname aan open innovatie ter versterking van logistieke samenwerking en data uitwisseling
  • Samen met onze klanten efficiëntere ketens bouwen waarin de toepassing van vernieuwende technologie zorgt voor een betere dienstverlening

Wil je met jouw organisatie meebouwen aan deze supply chains van morgen? Meld je dan vandaag aan als lid en doe mee. Na afronding van de online registratie wordt jouw organisatie uitgenodigd voor de eerste activiteiten en initiatieven.

www.digi-transit.eu

Facebook
Twitter
LinkedIn